Ile wynosi okres przydatności środków smarnych dla przemysłu spożywczego?

Typowy okres przydatności dla środków smarnych dla przemysłu spożywczego wynosi 5 lat. Należy zwrócić jednak uwagę, że produkt zazwyczaj nadaje się do zastosowania po zakończeniu zalecanego okresu. Warunkiem jest przestrzeganie zasad prawidłowego magazynowania:

• Temperatura: powinna być nie wyższa niż +45°C i nie niższa niż -20°C. Ciepło powoduje utlenianie produktu, zimno wytrącanie wosków. Idealna temperatura magazynowania to: 0 do +25 °C.

• Światło: obecność światła słonecznego może zmienić barwę produktu. Produkt należy przechowywać w oryginalnym opakowaniu, zabezpieczającym produkt przed działaniem światła.

• Woda: reaguje ona z dodatkami, może powodować namnażanie się mikroorganizmów, dlatego najlepiej przechowywać w miejscu suchym, wewnątrz.

• Zanieczyszczenia: beczki, wiadra, kanistry należy przechowywać w miejscach nie zakurzonych, szczególnie należy uważać na opakowania otwarte.

 

W przypadku zapytań dotyczących doboru środków smarnych dla przemysłu spożywczego, prosimy o kontakt  z  Działem  Technicznym  Tel. +48 81 820 07 88  lub e-mail: biuro@gorner.pl.

Działamy na terenie województw: dolnośląskie, mazowieckie, lubuskie, śląskie, opole, małopolskie, kujawsko-pomorskie, podlaskie, pomorskie, podkarpackie, łódzkie, warmińsko-mazurskie, świętokrzyskie, lubelskie, wielkopolskie, zachodniopomorskie.

W ciągu 24 godzin nasze produkty wysyłamy firmą spedycyjną  do takich miast jak: Warszawa, Białystok, Gdańsk, Gorzów Wlkp., Katowice, Kielce, Kraków, Lublin, Łódź, Olsztyn, Opole, Poznań, Rzeszów, Toruń, Wrocław, Bydgoszcz, Zielona Góra, Szczecin.
 
 

Wróć do aktualności